Vakantiegangers betalen te veel voor reisverzekering


Er is een onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat er veel vakantiegangers op reis gaan met een te dure reisverzekering. Er wordt of te veel betaald voor de premie van de reisverzekering of er wordt te veel betaald doordat er sprake is van dekkingen die voor de betreffende vakantie eigenlijk overbodig zijn.

 

Er is door Independer een vergelijking gemaakt tussen meer dan 20.000 doorlopende reisverzekering om tot de conclusie te komen dat er te veel geld voor wordt betaald. Er is ook vastgesteld dat consumenten wel tot 200 euro kunnen besparen door goed te kijken naar wat nodig is aan dekkingen om tijdens de vakantie goed verzekerd te zijn. Er wordt dan ook aangeraden om te kijken naar het type vakantie, maar ook naar de eigen voorkeuren en het eventuele risico dat men zelf wenst te lopen bij het afsluiten van een reisverzekering.

 

Uit het onderzoek is verder naar voren gekomen dat de premiddelde premie voor een doorlopende polis met een basisdekking net iets meer dan 60 euro op jaarbasis kost. Als er sprake is van een basisdekking met een beperkt aantal aanvullende dekkingen, dan loopt het bedrag al snel op tot ruim 86 euro per jaar. Een dure reisverzekering met de meest uitgebreide dekking kent een premie die meer bedraagt dan 261 euro per jaar.

 

Het komt vaak voor dat consumenten die een doorlopende reisverzekering afsluiten oververzekerd zijn en dan wordt er automatisch onnodig veel premie betaald. Het is dan ook aan te raden om na te gaan of er bij het afsluiten van een polis ook sprake is van een dubbele verzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 04-08-2015