Reisverzekering bij touroperator peperduur


De zomer is deze week weer begonnen en ook al is het weer in Nederland niet echt zomers te noemen, de zomervakanties gluren alweer om de hoek. Zoals (bijna) iedereen weet is het van groot belang om een reisverzekering af te sluiten om eventuele extra en onvoorziene kosten te dekken als er iets gebeurt.

Veel reisverzekeringen worden aangeboden tijdens het boeken van de reis. Het blijkt dat deze bijgevoegde verzekeringen peperduur zijn. Mensen die op vakantie gaan en hun annulerings- en reisverzekering afsluiten bij hun touroperator, kunnen wel honderden euro’s meer betalen dan de vakantiegangers die een aparte verzekering afsluiten.

De vergelijkingssite Independer heeft een onderzoek gedaan waarbij de premies van online verzekeringen vergeleken werden tussen verzekeraars en touroperators.

Hoe kan het dat de verzekeringen die bij de reuzen worden aangeboden zoveel duurder zijn? De touroperators steken ongeveer 10% van de betaalde premie in eigen zak. Volgens Indepener kan het verschil zo groot worden dat de verzekering die aangeboden wordt bij de reis wel twee keer zo duur is als een zelfde verzekering bij een directe verzekeraar.

Stel, een gezin met vier leden boekt via Arke een leuke autovakantie die drie weken duurt naar Frankrijk. Ze betalen €486,50 voor een kortlopende annulerings- en reisverzekering die tegelijkertijd met de reis kan worden geboekt via de Europeesche.
Bij Zelf.nl zou deze familie een langlopende reisverzekering plus volledige vergoeding bij annulering én complete bagagedekking van 2500 euro per persoon voor een bedrag van €147,95.Geschreven door Verzekeren.net op 21-06-2011