Reisverzekering meest gebruikt voor gestolen bagage


Er is vorig jaar weer vaak een beroep gedaan op de reisverzekering door consumenten die tijdens de vakantie te maken hebben gekregen met schade, diefstal en ongevallen. Het Verbond van Verzekeraars heeft laten weten dat er voor ongeveer tweehonderd miljoen euro aan claims is uitgekeerd in 2012 en dat is gelijk aan het bedrag dat een jaar eerder werd betaald aan consumenten.

 

Het grootste bedrag dat is uitgekeerd via de reisverzekering had betrekking op gestolen of beschadigde bagage, zoals tassen en koffers. De bagage wordt op een tweede plaats gevolgd door mobieltjes en brillen. In 2012 hebben de consumenten het meeste risico gelopen om te maken te krijgen met diefstal of schade aan tassen en koffers. Ook nu blijkt de bagage het belangrijkste onderwerp te zijn om schade te claimen via de reisverzekering. De bril staat op de derde plaats en dan gaat het vooral om schade aan brillen op sterkte en minder om zonnebrillen. Overigens wordt altijd aangeraden om een extra bril mee te nemen op vakantie. In sommige landen, zoals Spanje, is het verplicht om een reservebril op sterkte in de auto te hebben als de bestuurder een bril draagt net als in Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.

 

Wie geen reisverzekering heeft afgesloten en op vakantie te maken krijgt met diefstal, schade of een ongeval zal in de meeste gevallen zelf moeten opdraaien voor de financiële schade. Steeds meer mensen nemen het zekere voor het onzekere en besluiten om voor de vakantie een reisverzekering af te sluiten. Er is zelfs een toename van elf procent geconstateerd.

 Geschreven door Verzekeren.net op 22-07-2013