Sluit reisverzekering af voor de meivakantie


De meivakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat een groot aantal Nederlanders de koffers pakt en op vakantie gaat. Naar verwachting zullen er dit jaar ongeveer drie miljoen Nederlanders er tussenuit gaan tijdens de meivakantie, die dit jaar overigens gunstig valt in verband met een extra vrije dag tijdens Hemelvaart. Een deel van de drie miljoen Nederlanders staat er niet bij stil dat er voor het op vakantie gaan maar beter een reisverzekering kan worden afgesloten en dat kan bij onverwachte gebeurtenissen tot vervelende situaties leiden en zelfs tot financiële problemen.

 

Wie dit jaar alleen van plan is om in de meivakantie op vakantie te gaan, kan volstaan met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering. Is het echter de bedoeling om daarna ook de zomervakantie in het buitenland door te brengen of ligt het in de verwachting dat er nog een weekendje weg of een stedentip wordt geboekt, dan kan overwogen worden om meteen een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dat is dan namelijk in verhouding voordeliger.

 

Het is belangrijk om goed verzekerd op vakantie te gaan, waarbij er voor het afsluiten van een reisverzekering uit diverse dekkingen gekozen kan worden. Vergelijk de verschillende verzekeraars, want bij de ene verzekeraar zijn andere dekkingen standaard opgenomen dan bij een andere verzekeraar. Naast de basisdekking is het verstandig om voor de dekking medische kosten een verzekering af te sluiten. Bij de andere dekkingen kan de consument zelf beoordelen welke belangrijk zijn en welke niet, zoals een onderwatersport dekking alleen belangrijk is als men tijdens de vakantie aan onderwatersport gaat doen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 23-04-2013