Pech tijdens vakantie en reisverzekering


Ook dit jaar weer gaan miljoenen Nederlanders in eigen land of naar het buitenland op vakantie met de auto. Een deel daarvan is niet toereikend verzekerd als er zich bijvoorbeeld pech onderweg voordoet met de auto. Dat komt regelmatig voor en zeker als er lange afstanden worden gereden, kan de kans op het ontstaan van problemen groter worden. Daarbij kan er gedacht worden aan oververhitting, maar ook aan een leuke band of een ongeluk met een medeweggebruiker. Het is dan ook prettig om vooraf in de zekerheid te verkeren om goed verzekerd met de auto op vakantie naar het buitenland te gaan.

 

Een reisverzekering wordt altijd aangeraden als men op vakantie gaat en als men met de auto op vakantie gaat, dan kan een pechhulp module uitkomst bieden om goed verzekerd op pad te gaan. Er zijn veel vakantiegangers die al voor pechhulp verzekerd zijn, bijvoorbeeld via de ANWB. Er zijn echter ook automobilisten die niet voor hulp bij pech onderweg zijn verzekerd en dan is het zeker aan te raden om een reisverzekering met pechhulp af te sluiten.

 

Deze module wordt door de meeste reisverzekeraars aangeboden en kan in combinatie met een reisverzekering worden afgesloten. Een ongeluk zit ook op weg naar de vakantiebestemming in een klein hoekje en met het rijden van lange afstanden, waarbij er vaak lang achtereen wordt doorgereden, is de kans op pech ook groter. Wie nog met de auto op vakantie gaat doet er dan ook goed aan om te kijken welke dekkingen er nodig zijn om met een veilig gevoel op reis te kunnen gaan.

 Geschreven door Verzekeren.net op 02-08-2016