Rijvaardigheidstraining voor jongeren voor minder schadeclaims autoverzekering


In Brabant kunnen jongeren een rijvaardigheidstraining volgen met als doel veiliger aan het verkeer deel te nemen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren in de leeftijd van 18 tot 34 jaar veel meer kans hebben om een ongeluk te krijgen in het verkeer in vergelijking met bestuurders in de leeftijd tussen 30 en 59 jaar. Doordat jongeren relatief vaker betrokken zijn bij ongevallen in het verkeer geldt dat er in deze groep ook meer claims via de autoverzekering binnenkomen.

 

Het Verbond van Verzekeraars heeft in samenwerking met de GebiedsGerichte Aanpak Verkeer en Vervoer voor regio’s en ZLM Verzekeringen het initiatief genomen om jongeren in Brabant de gelegenheid te bieden een eendaagse rijvaardigheidstraining te volgen. Deze afspraak is vastgelegd in een Safety Deal. Het doel van de training is om de materiële schade en de persoonlijke schade in de provincie te verminderen en niet alleen op de korte termijn, maar eveneens op de lange termijn.

 

Dat jongeren in Brabant de gelegenheid krijgen om de speciale rijvaardigheidstraining te volgen, komt doordat uit het onderzoek Risicomonitor Verkeer is gebleken dat in deze provincie de meeste schade ontstaat. Tijdens de eendaagse training worden jongeren zich bewust gemaakt van de risico’s in het verkeer. Er worden praktische oefeningen verricht, zoals het zelf besturen van een vrachtwagen en het uitvoeren een remproef op een slipbaan. Door jongeren in de praktijk te laten ervaren wat de gevaren zijn en hoe andere weggebruikers, zoals vrachtwagens aan het verkeer deelnemen, worden jongeren zich meer bewust van de risico’s. Door het volgen van de rijvaardigheidstraining is het de bedoeling dat er minder schade ontstaat.

 Geschreven door Verzekeren.net op 26-01-2016