Toeristen willen meer service dan reisverzekering biedt


Het lijkt erop dat toeristen die op vakantie zijn meer service wensen dan de reisverzekering op dit moment te bieden heeft. Ook meer ondersteuning in het buitenland voor allerhande zaken wordt wenselijk geacht door de vakantiegangers. De traditionele reisverzekering en extra modules als pechhulp voldoen vaak niet meer aan de eisen die toeristen aan de verzekering stellen. Het gaat de vakantiegangers er niet alleen om een vergoeding te krijgen bij schade door diefstal of een ongeval tijdens de vakantie en het geld te claimen bij de reisverzekeraar.

 

Tegenwoordig willen toeristen meer service en ook geholpen worden in andere situaties dan alleen in noodgevallen, zoals de woordvoerster van de alarmcentrale Allianz Global Assistance liet weten. Dat mensen meer service en ondersteuning worden is de afgelopen zomerperiode maar al te goed duidelijk geworden. Zo kwam er onder meer een hulpvraag binnen om een auto te laten vervangen vanwege het niet functioneren van airconditioning. Een ander voorbeeld betrof de hulpvraag van een vakantieganger waarvan een van de kinderen in de auto heeft overgegeven met het verzoek om de achterbank te reinigen.

 

Bovengenoemde voorbeelden zijn hulpvragen waar de reisverzekering en de module pechhulp niet in voorzien. Er bestaat echter wel vraag naar een uitgebreide service en zeker in landen waar Allianz vestigingen heeft. China staat wat dat betreft aan de top voor wat betreft de behoefte aan extra service. Daar is het bijvoorbeeld al mogelijk om voor een vertaling telefonisch hulp te vragen en kan er een conciërge worden gebeld om allerlei soorten vragen aan te stellen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 27-08-2013