Smartphone ook deze zomer weer meest geclaimd via reisverzekering


Ook op vakantie wordt de smartphone meegenomen en dat blijkt ook wel uit de gegevens van de meeste geclaimde items via de reisverzekering. Europeesche verzekeringen heeft na de zomervakantie weer een top 10 samengesteld van de meest geclaimde items en op nummer 1 prijkt de smartphone die gevolgd wordt door de tablet of e-reader. Een van de opvallende aspecten is dat er ook een nieuw voorwerp is bijgekomen in de top 10, want de koptelefoons zijn voor het eerst opgenomen in de top 10 met meest geclaimde items via de reisverzekering.

 

Bij het claimen van schade via de reisverzekering gaat het niet alleen om verloren of gestolen voorwerpen, maar ook om voorwerpen die bijvoorbeeld beschadigd zijn. Zonnebrillen komen op de derde plaats van meest geclaimde items en die worden weer gevolgd door camera’s op positie vier in de top 10 en laptops op positie 5 in de top tien. De koptelefoons staan op de achtste positie en daarvoor komen nog kleding en sieraden. Ook koffers verdwijnen of beschadigingen vaak tijdens de vakantie net als de surfuitrusting.

 

Overigens is Europeesche Verzekeringen niet de enige verzekeraar die een toename heeft geconstateerd van het aantal claims van koptelefoons via de reisverzekering. Zo heeft ook Univé laten weten dat er sprake is van meer claims op het gebied van hoofdtelefoons. Het afsluiten van een reisverzekering is verstandig, want bij verlies, diefstal of beschadiging kan er een claim worden ingediend bij de verzekeraar. Verder kunnen ook andere zaken worden verzekerd, zoals medische kosten of een wintersportuitrusting.

 Geschreven door Verzekeren.net op 15-09-2015