Speciaal keurmerk voor klantgericht handelen


Er is in Nederland een speciaal keurmerk gekomen wat bedrijven beloont wanneer zij klantgericht handelen met verzekeringen. Diverse verzekeraars hebben deze prijs in ontvangst mogen nemen nadat zij erg positief uit de test zijn gekomen. Er zijn verzekeraars welke mensen verzekeringen verkopen die helemaal niet nodig zijn. Dit keurmerk is er dan ook speciaal voor verzekeraars gekomen welke erg klantgericht handelen als het gaat om verzekeringen. Zo wordt er gekeken naar de persoonlijke situatie van een klant en daar wordt een passend pakket voor aangebonden. Zo bent u niet meer extra verzekerd met polissen welke u eigenlijk niet gebruikt.

Diverse consumenten organisaties vinden het erg belangrijk dat deze prijzen zijn uitgegeven voor verzekeringen. De particulier heeft hier erg veel belang bij doordat deze krijgt waar de persoon voor gekomen is. Er zijn bepaalde stappen nodig om het keurmerk te krijgen, verzekeraars kunnen zich met hun verzekeringen hiervoor aanmelden. Er zijn al veel keurmerken uitgegeven en er zullen er nog vele volgen. Naast de grote verzekeringsmaatschappijen hebben ook diverse kleinere verzekeraars met gelijkwaardige verzekeringen het keurmerk in ontvangst mogen nemen.

Dit heeft als betekenis dat ook diverse relatief kleine verzekeringskantoren met verzekeringen in de zorg, automobielbranche maar ook reisverzekeringen erg in de ogen van de klant kijken. Anno 2010 is het voor veel verzekeringen erg belangrijk om te handelen vanuit het oogpunt van de klant. Veel mensen weten niet op welk gebied ze zich begeven waardoor ze al snel hun vertrouwen leggen in een verzekeringsadviseur.

Geschreven door Verzekeren.net op 11-10-2010