Speciale verzekering voor voetbal


De wereld voetbalbond wilt hoogstwaarschijnlijk een special verzekering aanschaffen. Deze verzekering wordt aangeschaft om spelers tijdens blessures te laten behandelen en eventueel een schadevergoeding laten betalen. Wanneer spelers voor hun land uitkomen spelen zij niet voor hun vaste club. Deze club betaald veel geld aan salaris en hebben waarschijnlijk ook een groot bedrag aan transfergeld overgemaakt. De spelers zijn dus veel geld waard en wanneer deze niet kunnen spelen door een blessure wordt hier vaak een land verantwoordelijk voor gehouden, hier wilt de FIFA hoogstwaarschijnlijk een speciale verzekering afsluiten welke voorkomt dat de bond voor de kosten op moet draaien.

Momenteel zijn er diverse discussies gaande welke dit soort verzekeringen proberen aan te moedigen. Wanneer een speler enkele miljoenen per jaar verdient dan zullen de kosten flink kunnen oplopen wanneer deze speler is geblesseerd door toedoen van andere. Wanneer hier een speciale verzekering voor is afgesloten dan zullen de kosten hierop verhaald worden. De FIFA zal verantwoordelijk zijn voor dit soort zorgverzekeringen, mede door de hoge opbrengsten van FIFA evenementen is er nu een grote mogelijkheid dat er wel degelijk over gediscussieerd zal gaan worden.

Onder andere Arjen robben is het gesprek van de dag doordat zijn salaris doorbetaald dient te worden terwijl hij niet kan spelen. De Nederlandse voetbalbond zou hier mede verantwoordelijk voor zijn, hier loopt momenteel een onderzoek naar. De kosten van de verzekeringen zullen voor de kosten van de wereldweide voetbalbond komen omdat deze de toernooien organiseert. Kans op blessures is enkel net zo klein tijdens een wereldwijd of europees toernooi dan bij een landelijke competitie.

Geschreven door Verzekeren.net op 14-09-2010