Speciale verzekering voor vulkanische as


Veel mensen hebben geen beroep op hun reisverzekering kunnen doen voor extra gemaakte kosten tijdens hun vakantie. Na de aswolk die Europa een week lang heeft geteisterd kunnen mensen geen geld terug krijgen via hun reisverzekering. Er zijn extra kosten gemaakt zoals een overnachtingsplek en voedsel, ook zijn vele op eigen initiatief andere vervoersmiddelen gaan zoeken die niet onder verzekeringen vallen. Op een reisverzekering kan geen beroep gedaan worden als het onder overmacht valt, een natuurramp welke de vulkaan is valt hier dus onder. Er is geen enkele mogelijkheid om het te voorkomen. Vele reizigers binnen Europa hebben gekozen om via de trein te reizen, de kosten hiervan vallen voor eigen rekening en niet op hun reisverzekering.

Er zijn na deze ramp verschillende extra verzekeringen die kosten na een natuurramp mee nemen in hun voorwaarden. Zo worden kosten zoals het huren van een auto en of overnachting vergoed. Veel maatschappijen hebben deze kosten niet meegenomen in hun voorwaarden omdat deze hoog kunnen oplopen wat extra lasten met zich mee kan nemen. De aswolk die Europa teisterde heeft niet alleen particulieren veel geld gekost, geschat wordt dat er voor meer als 300 Miljoen euro aan kosten is gemaakt door luchtvaartmaatschappijen. De nieuwe voorwaarden voor zekeringen gelden voor nieuwe maar ook voor bestaande contracten. Zo is iedereen beschermt door verzekeringen tegen eventuele overlast van de Vulkaan uit IJsland.

Nu deze maatschappij haar voorwaarden heeft aangepast, willen vele consumenten organisaties dat alle verzekeringen bij concurrenten extra dekkingen zoals aswolken in hun voorwaarden meenemen. Er zijn wel een aantal voorwaarden opgesteld die bij deze verzekeringen horen, zo zijn er maximale bedragen per persoon vastgesteld. Lees daarom uitgebreid de voorwaarden.

Geschreven door Verzekeren.net op 23-06-2010