Stijging huisdierverzekeringen


Zoals verzekeren.net eerder in november schreef over dierenverzekeringen, is er nu weer een nieuwtje over je huisdier verzekeren.
Vorig jaar, in het jaar 2010, zijn de dierenverzekeringen met zo’n 38% gestegen. Proteq Dier en Zorg heeft dit afgelopen week gemeld. Dit bedrijf heeft de cijfers van 2009 en 2010 met elkaar vergeleken.

De laatste tijd, jaren, stijgen de huisdierenverzekeringen aanzienlijk. Veel Nederlanders willen graag hun hond of kat verzekeren. In Nederland zijn er nu zo’n 170.000 katten en honden verzekerd met een ziektekostenverzekering. Ongeveer 109.000 zijn bij Proteq Dier en Zorg verzekerd. De directeur van Proteq zegt dat er in 2009 ook al een lichte stijging te zien was. In 2010 heeft de groei zich sterk voortgezet. De mensen van Proteq denken dat door de slechte economie van de laatste tijd, de mensen die een huisdier hebben, hebben gezien hoe de financiële kanten zijn als ze een huisdier hebben. Een hond of kat hebben heeft een grote verantwoordelijkheid, ook op financieel gebied. De kosten op medisch gebied komen altijd onaangekondigd en niet iedereen kan zomaar een groot bedrag ophoesten. Door een ziektekostenverzekering af te sluiten voor je huisdier voorkomt dit een aanslag op je spaarrekening.

De huisdierverzekeringen gaan steeds meer lijken op “onze” zorgverzekeringen. Huisdierverzekeraars bieden ook allerlei verschillende dekkingen. Zo kan de eigenaar van het dier precies een goede verzekering kiezen.
Dierenartspraktijken en klanten reageren erg positief op de opkomst van de verzekeringen.Geschreven door Verzekeren.net op 28-01-2011