Stilte rond premie zorgverzekering 2016


Op 19 november is het zover, want dan dienen alle premies van de zorgverzekeringen voor volgend jaar bekend te zijn. Op dit moment is er echter sprake van stilte rondom de nieuwe zorgpremies, want op één zorgverzekeraar na heeft nog geen enkele andere verzekeraar de premie zorgverzekering 2016 bekendgemaakt.

 

Alleen DSW heeft de nieuwe premie al gecommuniceerd en die premie zal met ingang van 1 januari 2016 stijgen met een bedrag van 3,75 euro per maand. Een aantal zorgverzekeraars komt meestal begin november met de nieuwe premies, maar dat lijkt dit jaar toch anders te zijn. Of dat een gevolg is van de concurrentie en zorgverzekeraars afwachten wat anderen doen, is nog maar de vraag. Er kan namelijk ook een andere verklaring voor zijn en dat is dat er nog onderhandeld wordt met zorgverleners om een overeenkomst aan te gaan.

 

Voor de consumenten is het op zich overigens geen groot probleem dat de verzekeraars die jaar later lijken te zijn met de bekendmaking van de premies. De consumenten hebben namelijk ook na 19 november nog volop de tijd om te kijken of het voor 2016 de moeite waard zal zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Overigens heeft het ministerie van Volksgezondheid wel een raming gemaakt van de stijging van de zorgpremie voor 2016, die uitkomt op een bedrag van 7 euro per maand.

 

DSW heeft echter maar een verhoging van 3,75 euro per maand doorgevoerd en het is de vraag of andere zorgverzekeraars met een grotere stijging van de zorgpremie komen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 10-11-2015