Studenten vaak slecht verzekerd


Veel studenten zijn slecht verzekerd, blijkt uit een rapportage van Stichting Salvage, een landelijke stichting die hulp biedt aan mensen die brand hebben gehad. Met name een inboedelverzekering ontbreekt vaak. Vooral in studentenhuizen is deze verzekering toch erg belangrijk.

In studentenhuizen wonen veel mensen op een relatief kleine ruimte. Er zijn ook bovengemiddeld veel elektrische apparaten aanwezig, die lang niet allemaal nieuw, schoon en goed onderhouden zijn. Dat zorgt er dus voor dat brand een reëel gevaar is in een studentenhuis. Des te slimmer dus om als student een goede inboedelverzekering af te sluiten wanner je op kamers gaat. In de praktijk blijkt echter lang niet elke student er eentje te hebben.

Ook een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering wordt regelmatig door studenten vergeten. dit kan voor veel problemen zorgen wanneer er iets gebeurt. Soms is een student nog bij de ouders verzekerd. Om problemen te voorkomen kan een student echter bij het op kamers gaan zichzelf overal tegen verzekeren. Op die manier weet je tenminste zeker dat je vergoed wordt wanneer er wat gebeurt.

Niet alleen de verzekering laat vaak te wensen over, waarschuwt Stichting Salvage. Ook waar het brand- en inbraakpreventie betreft kunnen veel studenten nog wel wat leren. Zo wordt er nog steeds regelmatig ergens ingebroken wanneer er vooraf op sociale media een vakantie was aangekondigd. Maar ook het voorkomen van brand is nog altijd beter dan een goede verzekering afsluiten. De brandweer gaf daarom onlangs weer een aantal tips om het risico op brand te verminderen, zoals het installeren van rookmelders en het verantwoord omgaan met sigaretten en elektrische apparaten.Geschreven door Verzekeren.net op 09-09-2011