Tandartsverzekering 2011


In het volgende artikel laat verzekeren.net de tandartsverzekeringen en premies voor 2011 zien. De basisverzekering voor 2011 is veranderd. Een verandering die plaatsgevonden heeft is dat de tandzorg niet meer wordt vergoed in de basisverzekering voor mensen vanaf 18 jaar. In voorgaande jaren was dit wel zo. Tandzorg zat bij de basisverzekering in voor jongeren van 18 tot 22 jaar. Nu dit niet meer het geval is, zullen deze mensen een tandverzekering moeten afsluiten.

Wat verandert er in 2011?
Er zijn erg veel dingen verdwenen uit het basispakket, terwijl de premies gaan stijgen volgend jaar. Er wordt minder vergoed, terwijl je meet gaat betalen voor de premies. Andere zaken die veranderd zijn: vergoeding van antidepressiva en een aantal fysiotherapieonderdelen word vergoed.

Moet ik wel een tandartsverzekering nemen?
Er is heel veel weggenomen uit de tandartsdekking. Daarom is het logisch dat veel mensen (vanaf 18 jaar) een tandartsverzekering gaan afsluiten. Er zijn ook mensen die bijna nooit problemen hebben bij de tandarts. Deze mensen zullen niet echt een verzekering nodig hebben, en kunnen zelf de halfjaarlijkse controle betalen. Deze controle kost rond de €19,-

Wat kost de tandarts eigenlijk?
Hieronder staan de gemiddelde kosten voor een behandeling bij de tandarts. Op deze manier kunt u zelf bepalen of u wel of geen tandartsverzekering wilt afsluiten.
Een controle bij de tandarts kost ongeveer €19. Een gebitsreiniging tussen de €13 en €23 euro, een vulling tussen €13 en €43. En de kosten voor wortelkanaalbehandeling liggen rond de 500 euro.

De premies voor de tandartsverzekering voor 2011
De premies voor de tandartsverzekering zijn net zoals alle andere premies gestegen. De premies per maand liggen rond de €4 en €10, afhankelijk van welke verzekering er afgesloten wordt.Geschreven door Verzekeren.net op 26-11-2010