Tandartsverzekering misschien uit zorgpakket jongeren


Voor jongeren valt hun tandarts dekking onder hun standaard zorgverzekering, de tweede kamer heeft besloten dat dit gaat veranderen. Tussen de 18 en 22 jaar vallen de tandartskosten onder het basis pakket, dit komt vanaf 2011 te vervallen waardoor jongeren dus een extra verzekering moeten afsluiten voor hun gebit. Dit is gedaan uit het oogpunt voor bezuinigingen doordat de kosten voor de tandarts steeds hoger worden. Simpele behandelingen zoals het trekken van de verstandskiezen worden niet meer gedekt waardoor er verwacht wordt dat er dit jaar een record aantal behandelingen zal plaats vinden. Jongeren willen deze kosten niet zelf betalen voor de zorgverzekering, hierdoor laten zei deze behandelingen zo snel mogelijk uitvoeren waardoor deze nog vergoed worden.

Tevens worden er door tandartsen minder bezoeken verwacht doordat de kosten voor eigen rekening vallen, het verwaarlozen van het gebit heeft vele zorgen voor later. De kosten kunnen zich opstapelen waardoor het erg raadzaam is om een extra verzekering af te sluiten voor de tandarts. Er is door de vereniging van tandartsen een brandbrief gestuurd naar het ministerie van volksgezondheid. Dit is om eventuele wijzigingen te verkomen, hun mening is dat de tandartskosten in het basispakket moeten blijven en hier geen extra verzekering voor moet worden afgesloten.

De kosten van de zorg lopen flink op, hierdoor is de regering genoodzaakt om bezuinigingen door te voeren omdat anders de kosten niet te overzien zijn. De zorgverzekering zal aan het eind van het jaar weer stijgen doordat behandelingen en opnamen in ziekenhuizen steeds hogere kosten krijgen.

Geschreven door Verzekeren.net op 20-08-2010