Veel ophef over uitkering bij diefstal


Regelmatig komt het voor dat een verzekering geen vergoeding uitkeert nadat er is ingebroken in een auto. Steeds meer dieven maken tegenwoordig gebruik van de nieuwste apparatuur waardoor en geen braakschade meer is te herkennen. Meestal wordt er een kopie gemaakt van een sleutel waardoor de auto normaal geopend kan worden. Als de auto eenmaal open is worden alle waardevolle spullen uit de auto gehaald en meegenomen. Reisverzekering keren geen geld uit omdat er niet bewezen kan worden dat het echt om diefstal gaan. Tevens is het ook mogelijk dat de eigenaar van de auto hem niet op slot heeft gedaan waardoor iedereen toegang kan krijgen tot de geopende auto.

Verzekeringen die zijn afgesloten voor een huis worden wonderbaarlijk wel uitgekeerd als er geen braakschade te bekennen is. Maatschappijen vinden dat het niet onder de reisverzekering moet vallen als iemand een autodeur open laat staan. Het verbond van verzekeraars heeft besloten om de kwestie te gaan bekijken en eventueel onderhandelen met verzekeraars om alsnog diefstal schade uit te keren zonder dat er braakschade is ontstaan. Niet alle verzekeringen weigeren te betalen, diverse maatschappijen hebben aangegeven dat er wel wordt uitgekeerd nadat er aangifte is gedaan bij de politie. Dit is als bevestiging zodat men kan bewijzen dat het om een inbraak gaat.

Dieven maken steeds vaker gebruik van de modernste apparatuur om mensen van hun eigendommen te ontdoen van hun goederen. Verzekeringen hebben onderzoek ingesteld naar de stijging van het aantal gevallen, het gebeurt veel in het buitenland als mensen op vakantie zijn.

Geschreven door Verzekeren.net op 06-08-2010