Veel overstappers zorgverzekeraar


Het informatiecentrum Vektis heeft bekend gemaakt dat merkwaardig veel mensen in de eerst paar maanden van 2011 zijn veranderd van zorgverzekeraar.

Het aantal mensen dat overstapte is van 3,9 procent (in 2010) gestegen naar 5,5 procent dit jaar. Het gaat om ongeveer 900.000 mensen. Vooral de doelgroep van 18 tot 45 jaar is overgestapt naar een andere verzekering. In deze leeftijdscategorie ligt het percentage op 7,6 procent.

Volgens Vektis kiezen steeds meer verzekerden voor een vrijwillig hoger eigen risico. Dit bedraagt 100 tot 150 euro, bovenop het verplichte eigen risico dat 170 bedraagt. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden vaak een lagere premie in ruil voor het hoge eigen risico.

Bijna alle Nederlanders (90 procent) heeft buiten de verplichte basisverzekering ook nog een aanvullende verzekering. Deze verzekeringen verschillen ook nog in dekking en prijs. Deze aanvullende verzekering vergoedt bijvoorbeeld de tandarts of behandelingen bij de fysio.

In Nederland is in 2006 door de regering het nieuwe ziektekostenstelsel ingevoerd. Hierdoor stapte 20 procent van Nederland over naar een andere zorgverzekering. In de loop der tijd is het percentage overstappers gedaald naar 4 procent.Geschreven door Verzekeren.net op 28-04-2011