Verzekeraars zien veel schades door noodweer


Nederland wordt al een week geteisterd door flink noodweer. Dit heeft verschillende problemen met zich meegebracht, er zijn vele gewonden maar ook een dode gevallen. De schade die is ontstaan stijgt aanzienlijk. De verwachting van verzekeringsmaatschappijen is dat het totale bedrag aan schades boven de 50 Miljoen euro zal uitkomen. Alle mensen schakelen hun verzekeringen in tegen deze storm schade. Vooral campings hebben veel last gehad van harde windstoten, een verzekering voor een caravan heeft veel nut gehad doordat meerdere totaal verwoest zijn door de vele harde windstoten en hevige regenval.

Voor deze mensen is het erg zinvol geweest om een verzekering af te sluiten tegen stormschade, de kosten kunnen erg hoop oplopen wanneer u geen verzekering heeft afgesloten. In sommige plaatsen zijn zelfs hele caravans in het water belandt. Deze worden als totaal loss verklaard, de verzekering zal hier voor opdraaien en niet de particulier omdat hier een speciale storm verzekering voor is afgesloten. De meeste schade voor verzekeringen is gevallen in het oosten van het land. Het noodweer heeft daar flink huisgehouden waardoor diverse evenementen en feesten hinder hebben opgelopen.

Het festival de zwarte cross heeft vele tenten zien wegwaaien of verscheuren. De verzekering heeft de schade daar al vastgesteld voor minimaal 1 miljoen euro. Verwacht wordt door de verzekering dat er nog veel meer schadeclaims binnenkomen en het bedrag nog verder zal doen stijgen. Het noodweer is nog niet uit de lucht en waarschijnlijk deze week zijn er nog een aantal fikse buien te verwachten.

Geschreven door Verzekeren.net op 16-07-2010