Vergoeding waterschade vanuit verzekering


Vanaf het afgelopen weekend zijn er veel plaatsen in Nederland getroffen door een enorme regenval. In vele plaatsen was er lokaal sprake van straten waar het water niet weg kon via de afvoer en daardoor een heenkomen zocht naar omliggende woningen. De wateroverlast kan voor veel schade zorgen, maar gelukkig wordt de schade vanuit de inboedelverzekering of opstalverzekering vaak vergoed.

 

De omvang van de totale schade die de overlast van het water heeft veroorzaakt, is nog lang niet bekend en dat komt onder meer doordat er verschillende plaatsen zijn getroffen. Zo zijn er alleen alle in het Brabantse Kaatheuvel, Alphen aan den Rijn en in Westzaan duizenden meldingen binnengekomen bij de verzekeraars.

 

Het is in ieder geval belangrijk om bij waterschade vast te stellen waar het vandaan is gekomen, want dat kan van belang zijn voor de vergoeding vanuit de opstalverzekering of inboedelverzekering. Bij water dat via een ondergelopen straat het huis binnenkomt, kunnen namelijk strenge voorwaarden van toepassing zijn. Als het water via het dak of via de dakgoot in het huis is gekomen, wordt er veelal een vergoeding vanuit de woonverzekering verstrekt. Indien de bewoner echter nalatig is geweest door bijvoorbeeld slecht onderhoud aan de woning, dan zal de verzekeraar waarschijnlijk vooral de onvoorziene schade dekken.

 

Wie schade heeft geleden als gevolg van wateroverlast wordt aangeraden om onder meer foto’s te nemen van de schade en een melding te doen bij de verzekeraar. De verzekeraar zal na ontvangst van de melding de schade beoordelen en daarop al dan niet een vergoeding uitkeren.

 Geschreven door Verzekeren.net op 29-07-2014