Waterscooters ingezet door reisverzekeraar Allianz


Allianz Global Assistance heeft een primeur voor wat betreft de hulpverlening, want er worden sinds kort waterscooters ingezet op drukke locaties om snel hulp te kunnen verlenen. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het inzetten van waterscooters en één daarvan is de snelheid waarmee de locatie kan worden bereikt. Op het water doen zich namelijk geen files voor die de hulpverlening kunnen ophouden. Het nieuws over deze reisverzekeraar en de inzet van waterscooters is overigens afkomstig van Amweb.

 

De waterscooters worden onder meer gebruikt rondom het Gardameer. Er zijn veel vakantiegangers die de vakantie rondom het Gardameer doorbrengen en er doen zich altijd pechgevallen voor. Allianz kan de waterscooters gebruiken om zo de files die zich rondom het meer voordoen te vermijden. Het komt erop neer dat er nu meer vakantiegangers met pech geholpen kunnen worden doordat er sprake is van een kortere reistijd. In plaats van vier pechgevallen kan Allianz nu met het gebruik van waterscooters in totaal aan zeven pechgevallen het hoofd bieden.

 

Een zestal jaren terug is deze reisverzekeraar overigens al gestart met verschillende servicepunten om zo onder meer sneller de oorzaak van pech te kunnen vinden. Dat is vanuit Nederland soms lastig vast te stellen als het pechgeval zich voordoet in het buitenland. Er zijn ook nu nog meerdere servicepunten beschikbaar voor vakantiegangers die met pech onderweg te maken krijgen. De servicepunten bieden het voordeel dat de reizigers weer sneller op weg geholpen kunnen worden om hun vakantiebestemming te bereiken of om weer sneller terug te reizen naar Nederland.Geschreven door Verzekeren.net op 09-08-2016