Weinig mensen verzekeren hun huisdier


Uit onderzoek is gebleken dat nog altijd veel Nederlanders geen huisdierverzekering hebben afgesloten. Dit komt vooral doordat mensen denken dat het geldklopperij is, het zou overbodig zijn er nooit aanspraak op gemaakt hoeven te worden. In veel gevallen is een huisdierverzekering wel verstandig en zeker aan te raden doordat kosten erg kunnen oplopen. Doordat er veel ontwikkelingen gedaan zijn bij het ontwikkelen van medicijnen en behandelingsmethoden kunnen kosten bij ziekte erg oplopen, mede hiervoor zijn de huisdierverzekeringen in de markt gekomen. Medische kosten zijn en blijven erg hoog, veel mensen kunnen dit niet betalen en daardoor wordt er een verzekering aanbevolen.

In Nederland heeft slechts 4 procent een huisdierverzekering afgesloten terwijl het dier hun erg dierbaar is. In veel gevallen wordt er gedacht dat de kans dat een huisdier ziek wordt erg klein is doordat het vorige huisdier niet of bijna nooit ziek is geweest. Een verzekering voor uw huisdier is nog niet heel lang bekend in Nederland, ook dit speelt erg mee met het percentage van het aantal verzekeringen. Momenteel zijn er ongeveer 5 miljoen huisdieren in Nederland waaronder 3 miljoen katten en 1.5 miljoen honden waarvan er slechts 200.000 een speciale verzekering hebben.

Het verschil is enorm groot wanneer er gekeken wordt naar zweden want het percentage wat verzekerd is ligt daar momenteel op de 70 procent. Dit is tot wel 18 keer zoveel dan in Nederland wat toch enorm verschilt. Het kan komen doordat dit soort verzekeringen al veel langere tijd al worden aangeboden in Scandinavie.

Geschreven door Verzekeren.net op 04-10-2010