Woonverzekeringen onder de loep


Woonverzekeringen bestaan uit inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen. De inboedelverzekering is bedoeld om de inboedel van woonhuizen te verzekeren en de opstalverzekering is bedoeld om het pand zelf te verzekeren. MoneyView heeft deze maand een special gewijd aan woonverzekeringen, waarbij er een productrating wordt toegekend aan verzekeringen.

 

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er geen inboedelverzekeringen zijn die zowel op basis van de voorwaarden als op basis van de premie het hoogste aantal van vijf sterren kreeg toegekend. Met betrekking tot de voorwaarden van de inboedelverzekering geldt dat het hoogste aantal sterren is toegekend aan de allrisk verzekering van onder meer Ohra en Delta Lloyd.

 

Met betrekking tot de opstalverzekering geldt eveneens dat er geen verzekeringen zijn die op premie en voorwaarden vijf sterren krijgen. Een van de verzekeraars die op basis van de voorwaarden vijf sterren kreeg toegekend voor de opstalverzekering, is Nationale Nederlanden.

 

Consumenten die van plan zijn om een woonverzekering, zoals een inboedelverzekering of opstalverzekering af te sluiten, doen er goed aan zelf op onderzoek uit te gaan. Iedereen heeft weer andere eisen ten aanzien van de dekking en wensen ten aanzien van de premie van woonverzekeringen.

 

Een vergelijking maken tussen meerdere aanbieders van woonverzekeringen ligt dan ook voor de hand. Online is er volop informatie beschikbaar over de dekking en inhoud van woonverzekeringen. Verzekeraars bieden tegenwoordig toegankelijke informatie die voor de doorsnee consument gemakkelijk te begrijpen is. Consumenten kunnen in de vergelijking zowel kijken naar de voorwaarden als naar de prijs die voor een woonverzekering moet worden betaald.

 Geschreven door Verzekeren.net op 23-06-2015