Zorgpremie 12 euro omlaag bij VGZ en Univé


November is de maand waarin alle zorgverzekeraars de nieuwe premies voor de basisverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen voor 2014 bekendmaken. De zorgverzekeraars VGZ en Univé hebben nu ook de nieuwe premies voor 2014 naar buiten gebracht en het blijkt dat de basisverzekering volgend jaar 12 euro per maand goedkoper wordt.

 

De verlaging van de premie van de basisverzekering met 12 euro per maand levert de verzekerden op jaarbasis een besparing op van 144 euro. De nieuwe premie voor de basisverzekering in natura komt uit op 95,95 euro per maand. Bij een naturaverzekering hebben de verzekerden geen vrije zorgkeuze, wat bij een restitutiepolis wel mogelijk is. De premie voor een restituiepolis valt door de vrije zorgkeuze een paar euro hoger per maand uit.

 

 De zorgverzekeraar Interpolis verlaagt de premie met 6,57 euro per maand en daar kost de premie voor een basisverzekering per maand 101,23 euro. Het gaat dan om de basisverzekering waarbij de verzekerde niet zelf voor een extra hoog vrijwillig eigen risico heeft gekozen.

 

DSW is net als vorig jaar de eerste verzekeraar geweest die de nieuwe premies naar buiten heeft gebracht. De verwachting is dat vrijwel alle zorgverzekeraars de premies voor de basisverzekering omlaag zullen brengen. Dat wordt namelijk mogelijk gemaakt door dalende kosten voor de zorgverzekeraars. Zo wordt er met de zorgaanbieders onderhandeld over de prijs en kwaliteit van de behandelingen die aan verzekerden kunnen worden aangeboden. Verder draagt ook de keuze voor het aanbieden van goedkopere medicijnen bij aan de verlaging van de premie van de basisverzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 05-11-2013