Meer besparen op zorgverzekering dan op autoverzekering


Consumenten hebben massaal voor 2014 de premies van de zorgverzekeringen met elkaar vergeleken, maar de vergelijking van autoverzekering blijkt minder vaak te worden gedaan. Er kan daaruit dan ook geconcludeerd worden dat consumenten meer op zorg besparen dan op het autorijden. Het rijden in een auto is ook dit jaar weer duurder geworden, maar toch lijkt dat voor de meeste consumenten geen aanleiding te zijn om de premies van de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

 

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de consumenten die op de premie van de zorgverzekering heeft bespaard niet kijkt naar een mogelijke besparen op de premie van de autoverzekering. Het onderzoek daarnaar is uitgevoerd door GfK, die daartoe de opdracht had gekregen van de verzekeraar Allsecur.

 

De assurantiebelasting is in 2013 omhoog gegaan en in 2014 is er weer sprake van een stijging van de prijzen van brandstof. Daarnaast hebben veel autoverzekeraars vorig jaar een verhoging van de premie doorgevoerd, maar zelfs dat blijkt voor veel consumenten nog geen reden te geven om op zoek te gaan naar een meer voordelige autoverzekering.

 

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de gemiddelde consument een keer in de vier jaar van zorgverzekering verandert. Met betrekking tot de autoverzekering geldt dat er slechts een keer in een periode van zeven jaar wordt gekeken naar andere autoverzekeringen. De autorijders lopen daardoor welk een flinke besparing mis, die op jaarbasis 187 euro kan bedragen. Het is dan ook aan te raden om ook de autoverzekering eens aan een vergelijking met andere polissen te onderwerpen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 31-01-2014