Zorgverzekering binnenkort verplicht op antillen


Binnenkort ziet het er voor veel mensen op sint Eustatius, Bonaire en Saba doordat er diverse Nederlandse veranderingen gaan plaatsvinden. Doordat deze Eilanden een gemeente zijn geworden van Nederland zullen deze ook diverse verzekeringen en plichten moeten volgen. Een van de grootste veranderingen op de eilanden zijn toch de belasting, veel van deze mensen hebben langere tijd helemaal geen inkomstenbelasting meer betaald doordat deze niet werd opgehaald. De verzekeringen en uitkeringen zijn binnenkort verplicht waardoor het leven voor sommige mensen aangenamer zal gaan worden. De zorgverzekering is vanaf 1 januari verplicht voor iedereen waardoor medische kosten dus altijd gedekt zullen worden.

Veel mensen op de eilanden hebben of hadden geen zorgverzekering, doordat deze nu gemeente zijn van Nederland is deze verplicht. Er zullen diverse nieuwe pakketten speciaal voor bewoners op deze eilanden gemaakt worden. Het loon wat deze mensen krijgen is aanzienlijk minder dan in Nederland waardoor de premie en het eigen risico erg hoog is. Ook de uitkeringen gaan niet gelijk lopen doordat het inkomen aanzienlijk lager is. Wanneer de uitkering de zelfde omvang bevat als in Nederland dan zullen veel mensen stoppen met werken doordat deze uitkering hoger is als het salaris van hun baan.

De zorgverzekering is verplicht geworden doordat medische kosten er hoog kunnen oplopen. Veel mensen raakten financieel failliet wanneer er een bezoek aan het ziekenhuis gebracht moest worden. Diverse andere verzekeringen zoals voor de auto zullen ook verplicht worden, de premie hiervan zal afgestemd worden op het eiland zelf. De tarieven vergelijken met Nederland zijn veel hoger.

Geschreven door Verzekeren.net op 13-10-2010