Nieuwe zorgverzekering dagelijks opzegbaar


Zorgverzekeraar VGZ introduceert een nieuwe zorgverzekering die elke dag op te zeggen is.

Wanneer je over wilt stappen naar een andere zorgverzekeraar kun je dat op twee manieren doen. Je kunt gebruikmaken van de onderlingen afspraken van verzekeraars, die het overstappen onderling regelen. Een andere mogelijkheid is om het zelf te doen. Dan zeg je de oude verzekering op voor 1 januari van het nieuwe jaar. De gehele maand januari is er dan tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten, die met terugwerkende kracht ingaat. In beide gevallen zit je vast aan het jaarlijkse moment van opzeggen. Veel mensen stappen daarom aan het eind van het jaar over wanneer ze de nieuwe polis voor het volgend jaar hebben ontvangen.

De nieuwe zorgverzekering van VGZ kun je nu echter elk gewenst moment opzeggen. De verzekering stopt dan op de eerste dag van de volgende maand. Volgens de zorgverzekeraar is er grondig gecontroleerd of dit mag voor de wet, daarbij werden geen belemmeringen gevonden. Volgens onderzoek van TNS NIPO zou maar liefst drie vierde van de Nederlanders belang hebben bij een dagelijks op te zeggen zorgverzekering.

De premie van de nieuwe verzekering is nog niet bekend gemaakt, maar zal volgens VGZ relatief laag zijn. Dit komt vooral doordat de meeste zaken via internet worden geregeld, zoals het inschrijven en het wijzigen van de persoonsgegevens. Maar ook het meeste contact tussen klant en verzekeraar zal via sociale media als Facebook en andere online kanalen verlopen.Geschreven door Verzekeren.net op 19-10-2011