Steeds meer problemen met betalen eigen risico zorgverzekering


Er zijn steeds meer consumenten die het eigen risico van de zorgverzekering niet meer kunnen opbrengen. Elke dag kloppen er mensen bij de zorgverzekeraar aan om een betalingsregeling aan te vragen om zo het deel van het eigen risico dat betaald moet worden niet in één keer te hoeven voldoen.

 

Bij Menzis blijken er per maand rond de achtduizend verzekerden uitstel van betaling van het eigen risico aan te vragen en bij de zorgverzekeraar VGZ zijn er op dit moment al driehonderdduizend verzekerden die een regeling voor het betalen van het eigen risico van de zorgverzekering hebben lopen. Bij de zorgverzekeraar CZ is er sprake van meer dan honderdduizend personen die problemen hebben met het betalen van het eigen risico dat nu nog 350 euro bedraagt en in 2014 op 360 euro is vastgesteld.

 

Dat er zoveel problemen zijn met het betalen van het eigen risico komt onder meer doordat consumenten het bedrag niet gereserveerd hebben. De premiebetaling vindt elke maand plaats, maar voor het eigen risico moeten de verzekerden extra geld achter de hand hebben.

 

Consumenten met financiële problemen kiezen er bovendien eerder voor om de lasten van andere belangrijke zaken te voldoen, zoals de kosten van de energierekening, huur, hypotheek en water.

 

Er zijn overigens zorgverzekeraars die de mogelijkheid bieden om maandelijks een bedrag van het eigen risico te sparen, zodat de verzekerden niet in de problemen komen op het moment dat het eigen deel van het verplichte eigen risico betaald moet worden. Naast de problemen met het betalen van het eigen risico zijn er driehonderdduizend mensen die te maken hebben met achterstanden op het betaling van de premie zorgverzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 03-12-2013