Zorgverzekering wordt vaak gekozen in kerstvakantie


Consumenten die eventueel willen overstappen van zorgverzekering wachten daar doorgaans lang mee. Tot 1 januari 2016 kan de bestaande verzekering voor de basiszorg worden opgezegd en het blijkt dat veel consumenten tot de kerstvakantie wachten met het maken van een keuze. Een deel van de verzekerden die de overstap wil maken, wacht zelfs tot de laatste twee dagen van het jaar om de keuze te maken van zorgverzekeraar te veranderen.

 

Bovenstaande informatie komt voort uit een onderzoek van CX Company dat met betrekking tot digitaal klantcontact ongeveer 30 procent van de zorgverzekeraars ondersteunt. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de laatste veertien dagen van het jaar op wekelijkse basis meer dan 150.000 vragen online aan verzekeraars worden gesteld. Er worden veel vragen gesteld over het opzeggen van de verzekering, maar de vragen hebben ook betrekking op de kosten van een tandartsverzekering en de hoogte van het eigen risico.

 

DSW heeft als zorgverzekeraar dit jaar weer voor het eerste de nieuwe zorgpremie voor 2016 naar buiten gebracht en de overige verzekeraars moeten dat in ieder geval doen voor 19 november. Het is op zich logisch dat consumenten tot de laatste maand van het jaar wachten met het vergelijken van zorgverzekeringen, want alle premies hoeven pas officieel op 19 november bekend te zijn gemaakt.

 

In de kerstvakantie wordt er dan vervolgens de tijd genomen om zich te oriënteren en om al dan niet de overstap te maken naar een andere zorgverzekeraar. Ook dit jaar zullen weer veel mensen overstappen om bijvoorbeeld te profiteren van een lagere premie.

 Geschreven door Verzekeren.net op 13-10-2015