Vergelijk
Algemeen menu
Het eigen risico voor de zorg werkt niet
Bijna 2 jaar na de invoering van het eigen risico voor een zorgverzekering is geconcludeerd dat het idee achter deze toepassing niet heeft geholpen. Alle mensen met een zorgverzekering hebben verplicht een eigen risico van 165 euro. Dit bedrag is ingesteld om de drempel voor mensen te verhogen, vele gingen bij de lichtste complicaties al naar het ziekenhuis voor controle. Dit kost een verzekeraar enorm veel geld, de regel is daarom toegepast omdat mensen deze kosten liever niet uit eigen zak betalen en zullen daarom minder snel naar een specialist gaan voor onderzoek.
Verzekeringen kunnen duur oplopen helemaal in de zorg, een kleine behandeling kost al snel een paar honderd euro terwijl deze eigenlijk niet nodig is. Verzekeraars en de overheid zijn toen tot de conclusie gekomen dat er een eigen risico komt. Dit bedrag is 165 euro en dient zelf betaald te worden indien er een bezoek aan een ziekenhuis nodig is. De resultaten na het gebruik van deze regeling vallen erg tegen voor verzekeringen. Gehoopt werd dat mensen voor kleine medische complicaties geen specialist zouden bezoeken, dit was echter wel het geval waardoor de kosten boven deze 165 euro alsnog door de verzekeraars vergoed moet worden.
Er kan wel gezegd worden dat het concept niet heeft gewerkt hierdoor blijven ze ziektekosten voor de zorgverzekering per jaar nog altijd stijgen. Indien het wel geholpen had was er waarschijnlijk geen of een vele male lagere prijsstijging nodig voor een zorgverzekering en of diverse andere verzekeringen.
Geschreven door Verzekeren.net op 04-07-2010