Tips voor het vinden van een goedkope verzekering

Hier zullen verschillende tips worden gegeven voor het vinden van een goedkope verzekering. Daarbij wordt er geen onderscheid gemaakt ten aanzien van het type verzekering, zoals autoverzekering, zorgverzekering en reisverzekering.

Verzekering afsluit tips

Bepaal de te verzekeren risico's
In Nederland zijn veel consumenten gewend om zoveel mogelijk risico’s te verzekeren. Maar dat hoeft helemaal niet. Bedenk eerst eens zelf welke risico’s u wilt verzekeren in plaats van dat u zich de informatie over noodzakelijke verzekeringen laat opdringen. Daarbij kunt u rekening houden met het gegeven of u zelf de gevolgen van risico’s financieel kunt dragen. Overigens geldt wel dat een aantal verzekeringen verplicht zijn, zoals een wa autoverzekering, zorgverzekering en een opstalverzekering voor een huis met hypotheek.

Bepaal zelf de gewenste dekking
De meeste verzekeringsproducten kennen verschillende dekkingen. U kunt zelf bepalen met welke dekking van een bepaald risico u tevreden bent. De meest uitgebreide dekking zal in elk geval een hogere premie tot gevolg hebben.

Vergelijk de verzekeringen
Het is altijd raadzaam om een specifieke verzekering bij meerdere verzekeraars te vergelijken alvorens u een beslissing neemt. Dan komen de verschillen namelijk naar voren. U kunt zelf de websites van verzekeraars bezoeken of van de diensten van een gratis vergelijkingssite gebruikmaken.

Laat u niet te snel verleiden
Het is natuurlijk heel verleidelijk om op een aanbieding met gratis geschenk of een kortingsactie in te gaan, maar dat is niet altijd verstandig. Kijk eerst of u zonder de aanbieding ook van plan was om naar deze verzekeraar te gaan.

Let op pakketkorting
Een groot aantal verzekeraars biedt een aantrekkelijke pakketkorting als er meerdere verzekeringsproducten worden afgesloten. Dit is geen kortingsactie, waar tijdelijk van geprofiteerd kan worden, maar een doorlopende korting.