Reisverzekering

Een reisverzekering heeft als doel om gebeurtenissen, die tijdens de reis of vakantie voorkomen en waar schade uit voortkomt te dekken. Er wordt altijd geadviseerd om een reisverzekering af te sluiten voor mensen, die naar het buitenland op vakantie gaan.

Een reisverzekering kan verschillende dekkingsgebieden hebben zoals een Europese reisverzekering geldt voor alle landen in Europa. Het is ook mogelijk om een reisverzekering met een wereldwijde dekking af te sluiten. Wie in Nederland op vakantie gaat, denkt er niet altijd bij na om een reisverzekering af te sluiten, maar ook in eigen land kunnen zich onvoorziene gebeurtenissen voordoen, waar schade uit kan voortkomen.

Reisverzekering vergelijken

Wij vergelijken een 1-ouder gezin (de ouder is 40 jaar oud). De verzekering (doorlopend) is geldig voor landen binnen Europa met een normale dekking + een uitgebreide dekking voor ongevallen.

De resultaten in December 2013 waren als volgt:


Verzekeraar Beoordeling Premie p/m* Afsluiten/berekenen
FBTO €3.42 p/m Mijn premie berekenen en afsluiten?
Delta Lloyd €3.82 p/m Mijn premie berekenen en afsluiten?
Unive €4.10 p/m Mijn premie berekenen en afsluiten?
Verzekeruzelf €4.44 p/m Mijn premie berekenen en afsluiten?
Mondial Assistance €4.75 p/m Mijn premie berekenen en afsluiten?
Ohra €8.15 p/m Mijn premie berekenen en afsluiten?

* Dit zijn vanaf prijzen!
De prijzen zijn exclusief de eenmalige poliskosten (ongeveer 4 euro)
.
                     

Reisverzekeringen

Een kortlopende reisverzekering wordt aangeraden voor mensen, die minder als drie weken per jaar op vakantie gaan. Wie vaak of langer op vakantie gaat naar het buitenland, is goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering biedt namelijk het hele jaar dekking voor alle vakanties die in het buitenland of in eigen land worden doorgebracht.

Een reisverzekering kan worden aangevuld met een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering heeft namelijk een dekking, waarbij niet gebruikte reisdagen voor vergoeding in aanmerking komen. Als de vakantie niet door kan gaan om bepaalde redenen, kan de annuleringsverzekering aangesproken worden, maar ook als de vakantie onverhoopt eerder moet worden afgebroken, zal de annuleringsverzekering uitkomst kunnen bieden.

De voordelen van een reisverzekering zijn onder meer het gevoel van verzekerd te zijn, waardoor men meer ontspannen op reis gaat. Bovendien kost het afsluiten van een reisverzekering weinig tijd en weinig geld. Wie onverwacht op reis gaat naar het buitenland hoeft met een doorlopende reisverzekering zich nergens druk om te maken. Het nadeel van een doorlopende reisverzekering kan zijn dat er wel een premie betaald wordt, maar dat men achteraf gezien te weinig tijd in het buitenland is geweest om optimaal van de reisverzekering te kunnen profiteren.