Independer grotendeels overgenomen door Achmea


De verzekeraar Achmea heeft een belang genomen van 77 procent in Independer, een bekende vergelijkingssite voor onder meer verzekeringen. Beide partijen geven aan dat er sprake is van een samenwerking met als doel het vertrouwen van consumenten in verzekeraars en verzekeringen te verbeteren. De overname van de aandelen werd op 20 december in de media bekendgemaakt.

 

De oprichters en managers van de vergelijkingssite Independer blijven in ieder geval 23 procent van de aandelen in het bezit houden. De verzekeraar Achmea wil niet naar buiten brengen voor welk bedrag de aandelen zijn overgenomen. Danny van der Eyk liet als bestuurslid weten dat er nooit uitspraken over overnamebedragen worden gedaan.

 

Independer en Achmea gaan er vanuit dat de samenwerking tussen hen onder meer zorgt voor een verdere ontwikkeling van consument gerichte producten. De website van Independer biedt de mogelijkheid aan consumenten om verzekeringen met elkaar te vergelijken op bijvoorbeeld de hoogte van de premie. Net zoals vele andere websites deze mogelijkheid bieden. Achmea is van plan om de informatie over deze consumenten, die de website van Independer gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

 

Consumenten hoeven volgens de directeur van Independer geen angst te hebben dat de objectiviteit van de website verloren zal gaan nu het grootste deel van de aandelen aan Achmea is overgedragen. De onafhankelijkheid zal blijven bestaan en daarom is er een raad van toezicht aangesteld, die moet bewaken dat de objectiviteit van de website gewaarborgd blijft. Independer verwacht door de samenwerking de komende jaren een verdere groei door te maken en er wordt in 2012 zelfs onderzocht of er uitbreiding in het buitenland kan plaatsvinden.Geschreven door Verzekeren.net op 20-12-2011