Korting op premie autoverzekering bij winterbanden?


Winterbanden worden door één op de drie Nederlanders onder de auto aangebracht in het winterseizoen. De belangrijkste reden voor het rijden met winterbanden is het veiligheidsaspect. De autobezitters geven overigens niet de voorkeur aan het verplicht stellen van winterbanden onder de auto. Wel ziet maar liefst ruim veertig procent van de deelnemers aan een onderzoek een korting op de premie van de auto verzekering wel zitten als de auto voorzien is van winterbanden.

 

Ruim veertig procent ziet een korting dus wel zitten op de premie van de autoverzekering, maar daar staat tegenover dat één op de drie deelnemers aan het onderzoek heeft laten weten deze mening niet te delen. Er zijn op dit moment al meerdere verzekeringsmaatschappijen, die een korting geven op de premie van de autoverzekering indien er van winterbanden gebruik wordt gemaakt.

 

Het Verbond van Verzekeraars, dat het Winterbandenonderzoek heeft uitgevoerd gaat ervan uit dat er sprake is van een voordeel van het gebruiken van winterbanden omdat er een schadevrij jaar kan worden opgebouwd. Hierdoor stijgt de no-claimkorting. Door het rijden met winterbanden wordt de kans op schade aan de auto namelijk minder.

 

Uit het onderzoek waar vijfhonderd mensen aan hebben deelgenomen, blijkt verder dat tien procent van de deelnemers het gerechtvaardigd vindt dat de autobezitter zelf de kosten van schade moet betalen indien er niet met winterbanden is gereden. De meerderheid is het daar echter niet mee eens. Overigens is negentig procent van de autobezitters zonder winterbanden niet voornemens om alsnog winterbanden aan te schaffen. Dat geldt waarschijnlijk ook niet als er wel een korting op de premie van de autoverzekering zal worden gegeven.Geschreven door Verzekeren.net op 02-02-2012