Vakantiegangers geven voorkeur aan kortlopende reisverzekering


Nederlandse vakantiegangers geven vaker de voorkeur aan het afsluiten van een kortlopende reisverzekering in plaats van te kiezen voor het gemak van een doorlopende reisverzekering. De toeristen geven de voorkeur aan zekerheid en kiezen om die reden pas voor een kortlopende reisverzekering op het moment, dat de vakantie geboekt wordt.

 

Uit onderzoek van het Centrum van Verzekeringsstatistiek is gebleken, dat de doorlopende reisverzekering aan populariteit verliest. In 2011 hebben veel verzekerden met een doorlopende reisverzekering deze opgezegd terwijl er minder nieuwe verzekerden zijn geweest, die besloten om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in dat jaar. Daarentegen zijn de kortlopende reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen wel in populariteit gestegen. De annuleringsverzekeringen zijn onder meer populair door de onzekerheid in vele landen, zoals natuurrampen en burgeroorlogen. Ook de angst om werkloos te raken zorgt voor een toename van het afsluiten van annuleringsverzekeringen.

 

Er zijn maar weinig vakantiegangers, die zonder reisverzekering op vakantie gaan. Maar in de huidige tijden wordt vanwege de lagere kosten de voorkeur gegeven aan het afsluiten van een kortlopende reisverzekering. Wie maar één keer per jaar op vakantie gaat, is ook voordeliger uit met het afsluiten van een reisverzekering per vakantie.

 

Het is overigens pas voor het eerst in vijf jaar dat bij de verzekeraars de doorlopende reisportefeuille is gedaald. Dat geldt niet alleen voor het aantal verzekeringen, maar ook ten aanzien van de premie. Doordat de annuleringsverzekeringen en kortlopende reisverzekeringen wel in populariteit zijn toegenomen, pakt het totaal voor de verzekeraars uiteindelijk positief uit.Geschreven door Verzekeren.net op 23-05-2012