Premie opstalverzekering wordt hoger


Een groot deel van de Nederlanders met een eigen woning, zal in de komende periode geconfronteerd worden met een hogere premie voor de verzekering van het huis. Mensen met een hypotheek zijn verplicht om de woning te verzekeringen via een zogenaamde opstalverzekering. Die premie wordt binnenkort in elk geval flink duurder.

 

De verzekeraar Centraal Beheer Achmea zal de prijzen van de opstalverzekering met ingang van volgende maand fors verhogen. De opstalverzekering zal in de maand mei met maar liefst vijftien procent worden verhoogd. De premie van de opstalverzekering wordt overigens niet zonder reden verhoogd.

 

Als reden voor de verhoging van de premie voor de verzekering van de eigen woning is gelegen in de weersomstandigheden. De verzekeraar stelt zich namelijk op het standpunt, dat er in de afgelopen vier jaar sprake is geweest van extreme weersomstandigheden. Naast dat de verzekeraar Centraal Beheer Achmea de premie voor de opstalverzekeringen gaat verhogen, zijn ook andere verzekeringsmaatschappijen dat van plan. Delta Lloyd is namelijk ook van plan een premieverhoging door te voeren net als een aantal andere grote verzekeraars in Nederland.

 

In de afgelopen jaren waren er strenge winters en was er in de herfst sprake van onstuimige weersomstandigheden. De woordvoerster van Centraal Beheer Achmea heeft laten weten, dat de weersomstandigheden tot veel waterschade hebben geleid. Dat is dus onder meer een reden om de verzekeringspremies van verzekeringen voor het eigen huis te verhogen. Overigens kost een opstalverzekering ongeveer tientallen euro’s op jaarbasis. De verhoging zal dus geen zware extra financiële last tot gevolg hebben voor de huiseigenaren.

 Geschreven door Verzekeren.net op 18-04-2012