Per 1 april zijn reisverzekeringen duurder geworden


Met ingang van 1 april 2012 hebben reisverzekeraars de verplichting gekregen om assurantiebelasting over reisverzekering te berekenen. De assurantiebelasting zal over de kosten van reisverzekeringen en over delen van de premie worden berekend.

 

Vanaf 1 april 2012 berekent de Belastingdienst assurantiebelasting over de premie van dekkingen, zoals hulpverlening bij ziekte, kosten voor onverwacht langer verblijf en vergoeding voor ongebruikte skipassen. Overigens geldt dat ook voor dekkingen met betrekking tot buitengewone kosten in verband met terugkeer voor een begrafenis of voor reiskosten van medereizigers, die een bezoek brengen aan het ziekenhuis. De hiervoor genoemde dekkingen maken deel uit van de basisdekking van de verzekering, de wintersportdekking en de topdekking.

 

De Belastingdienst rekent 9,7 procent assurantiebelasting over een deel van de premie, dat door de Belastingdienst vastgesteld is. Het aantal verzekerden op de polis van de reisverzekering speelt daarbij ook nog een rol. En dat maakt het meteen lastig om in het algemeen een exact bedrag aan assurantiebelasting voor reisverzekeringen te noemen. Bij het afsluiten van een nieuwe doorlopende reisverzekering zal de extra assurantiebelasting in rekening worden gebracht. En bij al lopende reisverzekeringen zal dat gedaan worden op het moment dat er de eerste keer na 1 april een premie door de verzekerde betaald zal worden.

 

Overigens zal de assurantiebelasting niet tot een onbetaalbare premie voor een reisverzekering leiden, want het gaat hier slechts om een fractionele verhoging. En de voordelen van het afsluiten van een reisverzekering geven echt de doorslag, ook al is de premie licht gestegen.Geschreven door Verzekeren.net op 10-04-2012