Meest voorkomende claims bij reisverzekering wintersport


De meeste vakantiegangers zijn al op wintersport geweest en hebben al dan niet een beroep gedaan op de reisverzekering. De verzekeraar Europeesche Verzekeringen heeft na afloop van het wintersportseizoen weer een top tien schadeclaims van de reisverzekering samengesteld. En verder is er ook een overzicht samengesteld van het meest voorkomende wintersportletsel.

 

De bril is op het gebied van schadeclaims op basis van de reisverzekering op de eerste plaats van de top tien van Europeesche Verzekeringen beland. Het betreft hier niet de skibril, maar de gewone bril op sterkte. Elf procent van alle gedane schadeclaims van de Europeesche reisverzekering hadden betrekking op de gewone bril. De verzekeraar raadt dan ook aan om altijd een extra bril mee op reis te nemen. Overigens staat de zonnebril in de top tien op nummer negen. De skibril is niet in de top tien te vinden.

 

Schade of verlies aan de koffer of tas staat op de tweede plaats vermeld met tien procent van alle bagageclaims van de Europeesche reisverzekering. Maar op nummer drie staat de camera eveneens met tien procent op een hoge positie. Vorig jaar was plaats nummer drie nog weggelegd voor skikleding, maar de claims met betrekking tot camera’s zijn van negen tot tien procent gestegen. De claims voor skikleding zijn daarmee gezakt naar een vierde positie. Verder bevindt zich de mobiele telefoon of smartphone of plaats vijf en zijn de resterende plaatsen van de top tien weggelegd voor de ski’s en snowboards, identiteitskaart, skipas, zonnebril en portemonnee.

 

Op het gebied van skiletsel spant de knie de kroon, gevolgd door schouderletsel, hoofdletsel en enkelletsel.Geschreven door Verzekeren.net op 28-03-2012