Bespaar op verzekeringen door te vergelijken


De Consumentenbond heeft een oproep gedaan aan de consumenten om minimaal eens per jaar de afgesloten verzekeringen tegen het licht te houden. Het blijkt namelijk, dat consumenten veel geld laten liggen door nooit meer naar de verzekeringspolissen om te kijken. Door jaarlijks de verzekeringen een kritisch onder de loep te nemen en te vergelijken met verzekeringen bij andere verzekeraars kan er veel geld bespaard worden. In voorkomende situaties kan de besparing voor huishoudens zelfs oplopen tot 800 euro of meer op jaarbasis.

 

Het vergelijken van afgesloten verzekeringen met andere verzekeringen is voor veel consumenten een te grote moeite. Maar aangezien de verschillen tussen de goedkoopste verzekering en het duurste verzekeringsproduct enorm kunnen zijn, is het wel raadzaam om aan de oproep van de Consumentenbond te voldoen. Door van een website gebruik te maken, waar meerdere verzekeraars hun producten aanbieden, wordt het voor de consument al veel eenvoudiger om de vergelijking voor bijvoorbeeld een autoverzekering, inboedelverzekering en reisverzekering te maken.

 

Het overstappen van de ene verzekeraar naar een andere verzekeringsmaatschappij is heel eenvoudig. Vaak bieden de verzekeraars daarbij zelfs hulp aan in de vorm van een overstapservice, waar gratis gebruik van kan worden gemaakt. Dus het opzien tegen het overstappen naar een andere verzekeraar kan geen reden meer zijn om de verzekeringen maar voor altijd ongemoeid te laten. De consument is namelijk een dief van zijn eigen portemonnee als niet jaarlijks de verzekeringen opnieuw tegen het licht worden gehouden. En dat geldt zeker voor autoverzekeringen, inboedelverzekeringen, reisverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen.Geschreven door Verzekeren.net op 21-03-2012