Aanvullende verzekeringen in 2012


Binnenkort worden de nieuwe premies voor de zorgverzekeringen in 2012 bekend gemaakt. Uiterlijk 19 november krijgt elke Nederlander het overzicht voor 2012 op de mat. Veel mensen zullen dan hun huidige verzekering weer gaan vergelijken met de polissen van andere verzekeraars. Ook de aanvullende verzekering is in veel gevallen een goede vergelijking waard.

De Consumentenbond raadt aan om goed te onderzoeken of een aanvullende verzekering wel nodig is. Deze belangenorganisatie voor consumenten deed een onderzoek bij de leden van het eigen zorgpanel, waaruit bleek dat het merendeel van de aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie in 2010 niet werd aangesproken. Fysiotherapie werd door de panelleden wel genoemd als voornaamste reden voor het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Volgens een onderzoek van een online vergelijkingssite voor verzekeringen kiezen vrouwen iets vaker voor een aanvullende verzekering die ook psychologische hulp vergoedt dan mannen. Het verschil is slechts iets meer dan 1%. Bij de mannen zoekt 4,4% op aanvullende verzekeringen die behandelingen bij een psycholoog in meer of mindere mate vergoedt, bij de vrouwen is dit 5,8%.

De gewone zorgverzekering is verplicht, een aanvullende verzekering mag iedereen naar keuze afsluiten. Dit kan ook bij een andere verzekeraar dan waar het basispakket wordt afgenomen. In totaal had 91,2% van de Nederlanders in 2011 een aanvullende zorgverzekering, een forse daling t.o.v. het jaar ervoor. De verwachting is dat die dalende trend wordt voortgezet in 2012.Geschreven door Verzekeren.net op 29-10-2011