Keuzes maken bij afsluiten reisverzekering


Wie op vakantie of op reis gaat doet er goed aan om een reisverzekering af te sluiten, want een ongelukje ligt zomaar op de loer en ook kunnen er tijdens de reis spullen worden gestolen of verloren gaan. De premies van de reisverzekeringen zijn gestegen en daarom is het nog belangrijker om de juiste keuzes te maken bij het afsluiten van een reisverzekering. Het is namelijk niet nodig om zaken te verzekeren die overbodig zijn, bijvoorbeeld een werelddekking kiezen als de vakanties en reizen voornamelijk in Europa plaatsvinden. Het is dus zeker aan te raden om bij het maken van de juiste keuzes naar de benodigde dekkingen te kijken.

 

Naast het afsluiten van een reisverzekering bieden de verzekeraars ook de mogelijkheid om een annuleringsverzekering te nemen. Dat is bijvoorbeeld minder noodzakelijk als besloten wordt een last minute reis te boeken, waarvan de datum van vertrek al binnen enkele dagen plaatsvindt. Uiteraard is het altijd mogelijk dat de reis ook dan nog door onvoorziene omstandigheden geen doorgang kan vinden of halverwege afgebroken dient te worden, maar het risico daarop is groter als er bijvoorbeeld een half jaar van tevoren een reis wordt geboekt.

 

Verder kan er rekening worden gehouden met het aantal vakanties per jaar, want als er slechts één keer per jaar een vakantie wordt geboekt volstaat een kortlopende reisverzekering die alleen voor de betreffende reis wordt afgesloten. Zo kan de consument met allerlei aspecten rekening houden om de juiste keuzes te maken bij het afsluiten van een reisverzekering, waarbij het uiteraard ook aan te raden is om een vergelijking te maken.Geschreven door Verzekeren.net op 11-06-2013