Standaarddekking voor Airbnb bij woonverzekering


Centraal Beheer is een van de weinige verzekeraars in Nederland die nu een standaarddekking biedt voor Airbnb bij een woonverzekering. Ook indien er sprake is van verhuur via een ander platform geldt dat de standaarddekking van toepassing is. De woonverzekering van Centraal Beheer biedt dekking voor de schade van de inboedel en van de opstal. Het betreft dan ook een inboedelverzekering en een opstalverzekering.

 

Centraal Beheer heeft er op verzoek van de toenemende vraag van verzekerden voor gekozen om Airbnb met korte verhuur in de dekking van de woonverzekering op te nemen. Bij de meeste verzekeraars geldt dat er geen standaarddekking wordt geboden via de inboedelverzekering of opstalverzekering als het huis voor een korte periode wordt verhuurd. De woonverzekering is namelijk van toepassing indien er sprake is van eigen gebruik van het huis en als de woning voor een korte periode aan toeristen wordt verhuurd, is er in die periode geen sprake van eigen gebruik.

 

Er worden via Airbnb veel huizen verhuurd voor een korte periode aan toeristen en eigenaren van huizenkunnen via dit platform op een leuke en een gemakkelijke manier geld verdienen. Het is echter belangrijk dat het huis en de inboedel uiteraard tijdens de periode van verhuur ook verzekerd zijn. In plaats van dat er steeds een aparte dekking voor moet worden afgesloten, geldt nu in elk geval bij Centraal Beheer dat er sprake is van een standaarddekking. Er zijn in Nederland al meer dan twintigduizend huizen die via het platform Airbnb aan toeristen beschikbaar worden gesteld.

 Geschreven door Verzekeren.net op 11-08-2015