Onderzoek ANWB Reisverzekering naar irritaties op wintersport


ANWB Reisverzekering voert regelmatig onderzoeken uit en deze keer hebben de irritaties op wintersport centraal gestaan. Wat blijkt? Een groot aantal van de Nederlanders die op skivakantie gaan, heeft op een of andere manier te maken met irritaties die gekoppeld zijn aan de wintersport. Het kan daarbij gaan om ergernissen voorafgaand aan de vakantie naar een wintersportbestemming, maar ook om irritaties tijdens de wintersport.

 

Uit het onderzoek van ANWB Reisverzekering is naar voren gekomen dat de meeste wintersporters ergernis ervaren op het moment dat er rijen bij de liften staan, als het te druk is op de pistes en als er sprake is van een lange wachttijd in een restaurant. Deze ergernis wordt gevolgd door de ergernis, waarbij er sprake is van asociaal gedrag op de piste door wintersporters die op geen enkele manier rekening houden met de aanwezigheid van andere mensen op de piste.

 

Opvallend is ook dat er sprake is van een gedeelde ergernis door 14 procent van de wintersporters. Dat is namelijk de ergernis die de hoge prijs van de winterspor met zich meebrengt. Bovenstaande ergernissen zijn in de top 5 ergernissen op wintersport terecht te komen en deze top 5 wordt afgesloten met de irritaties die natte kleding, het slepen met materiaal en onervaren wintersporters op de piste met zich meebrengen. De volledige resultaten van het ANWB Reisverzekering onderzoek kan op de website van de ANWB worden gevonden. Overigens is gebleken dat 8 procent van de respondenten heeft laten weten de reisverzekering niet vooraf op wintersportdekking te controleren.

 Geschreven door Verzekeren.net op 24-02-2015