Autopremie gedaald binnen 1 jaar


Er zijn nieuwe cijfers bekend voor autoverzekeringen in Nederland. Veel jaren is de premie per jaar gestegen mede door de stijging van het aantal auto ongelukken in Nederland. Afgelopen jaar is deze stijging flink afgenomen en in veel gevallen heeft het zelfs geleid tot een premiedaling voor de autoverzekering. Dit komt doordat er hevige concurrentie is op de verzekeringen markt in Nederland. Ook mede door het internet zijn diverse prijsvechter begonnen aan de strijd om veel verzekeringen af te sluiten, met name de autoverzekering die erg populair is bij vergelijkingen op het internet. Vorig jaar werd voorspeld dat de autoverzekeringen flink zouden gaan stijgen mede door het grote aantal beroepen dat is gedaan door mensen op hun autoverzekering.

Deze stijging bleek uit en een daling zette in wat veel mensen heeft doen besluiten hun verzekering over te zetten naar een andere verzekeringsmaatschappij. Veel autoverzekeringen worden op het internet afgesloten wat betekend dat er minder kantoren nodig zijn. Deze kantoren kosten veel geld, de prijs per verzekering kan omloog wanneer deze kantoren gesloten worden. Vorig jaar was de gemiddelde premie ongeveer 417 euro, in 2010 is de gemiddelde premie voor de autoverzekering 410 euro. Dit is een lichte daling met wel het tegenovergestelde van de verwachte stijging.

Onder andere de strenge winter deed vermoeden dat de premie voor autoverzekeringen omhoog zou gaan, nu dit is uitgebleken zal de concurrentie op de Nederlandse verzekeringen markt nog erger toe nemen. Prijsvechters op internet winnen steeds meer markt door ver onder de concurrentie te zitten met lage premies.

Geschreven door Verzekeren.net op 18-10-2010