Autoverzekering duurder voor ouderen


Als oudere mensen een verzekering afsluiten voor hun auto, is deze vaak duurder dan als jongeren dit doen. Vijf van de veertig verzekeringsmaatschappijen hebben geen premieverhoging of bepaalde voorwaarden.
Een onderzoek onder veertig autoverzekeringen is recent uitgebracht. Het onderzoek ging over hoe vriendelijk deze zijn voor ouderen. Het blijkt uit dit onderzoek dat oudere mensen die nog auto tijden, bij 40% van de autoverzekeringen niet meer welkom zijn. Als ze wel geaccepteerd worden dan moeten ze een toeslag betalen, dit geldt voor 58% van de autoverzekeringen. Bij 15% van de verzekeringen worden de ouderen nog “gekeurd” om te kijken of het wel redelijk is als ze nog verzekerd worden.

De grenzen die de verzekeringsmaatschappijen hanteren voor de leeftijd verschillen van 64 jaar tot 75 jaar. De klanten die al een verzekering hebben afgesloten bij de maatschappij mogen blijven. Zij moeten alleen wel meer premie gaan betalen. Er zijn op dit gebied echter wel verbeteringen aan de gang. In 2010 deed 28% van de verzekeringen nog aan een leeftijdsopslag, in 2011 is het al verminderd naar 15%.

Vijf van de veertig verzekeringsmaatschappijen kent geen beperking of opslag. Dat zijn de volgende maatschappijen: ASR, De Nationale Autoverzekering, OHRA, Delta Lloyd en RVS.Geschreven door Verzekeren.net op 24-03-2011