Autoverzekering in Randstad vaak duurder


Het maakt veel uit in welk gebied van Nederland je woont, bij vele polissen is het van groot belang uit welke provincie je komt. In de Randstad is het vele malen drukker dan op het platteland. Hierdoor is het risico op schade ook vele malen hoger. De autoverzekering is hier een erg belangrijk voorbeeld van omdat je in sommige gevallen het dubbele betaald van het geen dat iemand in Groningen betaald. De grote verschillen ontstaan vooral in autoverzekeringen doordat de wegen in de Randstad veel drukker zijn. We spreken hier om een autoverzekering maar het gaat ook om een inboedelverzekering en diverse andere persoonlijke verzekeringen.

Veel mensen denken dat het grote verschil ontstaat door het eigen risico en leeftijd, dit staat echter op de tweede plek die van belang is tijdens het berekenen van deze verzekeringen. Zo ligt de inbraakgevoeligheid in steden als Amsterdam tot wel 10 x zo hoog dan in een klein dorpje uit Friesland. Hierdoor zal de premie ook aanzienlijk hoger zijn voor een verzekering. Vele verzekeringen maken geen verschil en proberen hierdoor meer polissen af te sluiten. .

Deze vergelijkingen zijn gemaakt door een onafhankelijke maatschappij welke maandelijks verzekeringen controleert en vergelijkt. Vaak is het verschil merkbaar in de korting die wordt gegeven op de no-claim. Deze start bij vele verzekeringen op 0, op minder drukke gebieden in Nederland staat deze namelijk op een hoger getal waardoor de premie automatisch minder wordt. Het verschil in premie is het grootst in de risicogroep tussen de 18 en 23 jaar.

Geschreven door Verzekeren.net op 21-06-2010