Mitsubishi-rijders claimen vaakst schade via autoverzekering


Uit een onderzoek dat door de vergelijkingssite Independer is uitgevoerd blijkt dat rijders in een Mitsubishi het vaakst schade claimen via de autoverzekering. Met betrekking tot de plaats in Nederland waar het vaakst schade wordt veroorzaakt en een beroep wordt gedaan op de verzekering geldt dat Rotterdam bovenaan staat.

 

De gegevens uit het onderzoek hebben betrekking op het jaar 2014 en daarbij is gekeken naar ruim vijfduizend autoschades. In het afgelopen jaar hebben negen van de honderd bestuurders in Rotterdam een aanrijding veroorzaakt. Andere steden waar autoschade vaker voorkomt, zijn onder meer Amsterdam, Amersfoort en Den Haag. De bestuurders in Apeldoorn veroorzaken minder schade met slechts vijf op de honderd inwoners.

 

Op zich kan er een logische verklaring voor zijn dat er meer schade aan auto’s ontstaat in Rotterdam in verhouding tot Apeldoorn. In Rotterdam is het doorgaans een stuk drukker op de weg en dan is de kans op het ontstaan van ongelukken in het verkeer uiteraard ook groter.

 

Ten aanzien van de merken van auto’s is het opvallend dat rijders in een Mitsubishi vaker schade claimen in vergelijking met rijders die een auto van een ander merk besturen. De rijders in een Mitsubishi staan qua schadegevallen namelijk op de eerste plek, want 6,7 procent heeft schade veroorzaakt. Met betrekking tot de veiligheid in het verkeer en het veilig rijden geldt dat bestuurders van een Daihatsu het minst vaak schade veroorzaken. In verhouding tot de Mitsubishi-rijders geldt zelfs dat het aantal schades 66 procent lager ligt bij rijders in een Daihatsu.

 Geschreven door Verzekeren.net op 10-02-2015