AVP verzekering verplicht stellen voor eigenaar van hond


Het is nog niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben, maar het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht vindt dat hondeneigenaren in elk geval wel verplicht een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren moeten afsluiten. Dat is niet zonder reden, want het letselschadebureau constateert dat slachtoffers die door een hond gebeten worden en schade lijden daar regelmatig niet voor gecompenseerd worden. Bijvoorbeeld als gevolg van het ontbreken van een aansprakelijkheidsverzekering bij de hondeneigenaar.

 

Ieder jaar vinden er ongeveer 150.000 incidenten plaats, waarbij een hond een persoon heeft gebeten en in een op de drie situaties heeft het slachtoffer medische hulp nodig. Het komt dan echter vaak voor dat de eigenaar van de hond geen verzekering heeft. Als er dan sprake is van letselschade, dan ontvangt het slachtoffer vaak geen vergoeding van de schade, omdat de hondeneigenaar bijvoorbeeld geen geld heeft om te betalen. Er moet dan veel moeite gedaan worden om de schade vergoed te krijgen, waarbij er gerechtelijke procedures gestart moeten worden om het recht te halen. Dat brengt ook kosten met zich mee en dan is het alsnog de vraag of de schade daadwerkelijk wordt vergoed.

 

Het verplicht stellen van een AVP verzekering voor hondeneigenaren biedt een voordelige oplossing. Het is namelijk heel voordelig om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten. Voor enkele euro’s per maand is het hele gezin verzekerd en is er ook sprake van dekking voor de hond die tot het gezin behoort mocht deze onverhoopt een keer met een bijtincident te maken krijgen, waarbij er schade ontstaat.

 Geschreven door Verzekeren.net op 08-03-2016