Nieuwe campagne met nadruk op belang van verzekeringen afsluiten


Deze week is de nieuwe campagne van het Verbond van Verzekeraars van start gegaan met als doel om consumenten zich bewust te laten worden van het belang van het afsluiten van verzekeringen. Het verzekeren speelt volgens het verbond namelijk maatschappelijk gezien een belangrijke rol. Veel zaken worden lastiger als er geen sprake is van verzekeringen.

 

Overigens wordt door het Verbond van Verzekeraars benadrukt dat het vooral om een bewustwordingscampagne gaat en niet om een imagocampagne. Een van de doelen is dat consumenten zich bewust worden dat het verzekeren voor bepaalde risico´s een bepaalde waarde kent. De reputatie van verzekeraars moet daarbij verbeterd worden, waarbij de consumenten zich meer positief gaan opstellen op het gebied van verzekeren.

 

Het afsluiten van verzekeringen voorkomt dat mensen zelf financieel voor de gevolgen van schade opdraaien. De komende maanden zal de campagne ´Fijn dat we verzekerd zijn´ te zien zijn in de vorm van een commercial, die in ieder geval bij RTL en bij de publieke omroep te zien zullen zijn. De inhoud van de commercial betreft een etentje met een minder romantische uitstraling. Er volgt na de eerste commercial nog een nieuw spotje, die in de maand juni voor het eerst op de televisie te zien zal zijn. In die commercial zal de hoofdrol voor een slager zijn weggelegd.

 

Ook op de radio wordt de campagne onder de aandacht van de consumenten gebracht, waarin onder meer naar voren zal komen dat er elk jaar 100.000 brandschades door verzekeraars worden vergoed. In een later stadium zal ook internet als medium worden ingezet om de campagne verder kracht bij te zetten.

 Geschreven door Verzekeren.net op 14-01-2014