Check de reisverzekering


Een groot aantal consumenten beschikt over een doorlopende reisverzekering en veronderstelt goed verzekerd op reis te gaan. Indien er al jaren geleden een keer een doorlopende reisverzekering is afgesloten, kan het verstandig zijn om deze ruim voor vertrek te checken. Bijvoorbeeld op het gebied van aanvullende dekkingen die niet aanwezig zijn of juist wel aanwezig zijn, maar in verband met het karakter van de vakantie niet meer nodig zijn.

Een voorbeeld is een doorlopende reisverzekering met een aanvullende dekking voor de wintersport. Indien er jaren terug elke winter op wintersport werd gegaan, maar dat nu niet meer wordt gedaan door bijvoorbeeld een lager inkomen of doordat een hoge leeftijd is bereikt, dan is de wintersportdekking nu overbodig geworden. Datzelfde geldt voor onderwatersporten.

Indien er sprake is van een doorlopende reisverzekering zonder aanvullende dekkingen en men gaat tegenwoordig vooral met de auto op vakantie, kan het verstandig zijn om daar nu wel een aanvullende dekking voor af te sluiten.

Net als bij andere verzekeringen kan het verstandig zijn om de doorlopende reisverzekering een keer per jaar te checken. Wie voordeliger uit wil zijn, kan ook van de gelegenheid gebruikmaken om de bestaande doorlopende reisverzekering te vergelijken met die bij andere verzekeraars. Er kan dan nog op de premie worden bespaard en zeker als er bijvoorbeeld van een aantrekkelijk actietarief gebruik kan worden gemaakt.

 Het is aan te raden om eerst de bestaande doorlopende reisverzekering te checken om te kijken of deze nog wel aansluit op de vakanties en naar wens kan er een vergelijking worden gemaakt om op de premie te besparen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 08-07-2014